Menu
Terug

Sigma ROX GPS 12.0 Sport Fietscomputer

Kleur
Selecteer: Kleur
om de voorraad te zien
299,99 99,01 korting
Bekijk de voorraad
Selecteer een uitvoering om de voorraad te zien

 • Online besteld, gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Klantenbeoordeling 9.4 uit 51.023 reviews

Onze keuze voor fietsnavigatie

De Sigma Rox GPS 12.0 blinkt uit in navigatiemogelijkheden. Offline kaarten van de hele wereld zijn gratis beschikbaar. Zowel via verharde wegen als bospaden; afhankelijk van jouw voorkeur navigeert de Rox naar je eindlocatie. Via “Draw my Route” teken je een of meerdere lijnen op de kaart, waarna de fietsnavigatie jou een routevoorstel doet. Fiets een route vanuit een GPX bestand, of download ze rechtreeks naar de Sigma via apps als Strava, Komoot of GPSies. Wanneer je toe bent aan een pauze vind je via alle POI’s je dichtstbijzijnde terras of restaurant.

Plus- & minpunten

 • Geoptimaliseerde kaartnavigatie met standaard 20 Europese landkaarten. Gratis uit te breiden en te downloaden via WiFi.
 • Veel keuzevrijheid met betrekking tot de lay-out en trainingsweergaven op het scherm.
 • Eenvoudig te koppelen met sensoren via ANT+ en Bluetooth.
 • WiFi-interface voor snellere gegevensoverdracht met de Sigma LINK App of Sigma Cloud.
 • Erg gebruiksvriendelijke software.
 • Relatief groot formaat, vergeleken met de afmetingen van het scherm.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Merk Sigma
Accuduur 16 uur
Navigatie viaAangemaakte route tijdens rit / Vooraf ingeladen route
Surprise Me functieJa
Kaartweergave Ja
Kaartmateriaal Open Street Map
Kaartmateriaal Uitbreidbaar Ja
KaartupdatesJa, gratis
Satelliet signaalGLONASS / GPS
Alle specificaties

Beschrijving

De Sigma Rox GPS 12.0 Sport is de nieuwe GPS fietsnavigatie van Sigma. De nieuwe Rox 12.0 Sport komt met een aantal innovatieve features.

De GPS fietsnavigatie beschikt over een geoptimaliseerde kaartnavigatie. Met deze kaartnavigatie kun je jouw favoriete tracks inlezen, adressen of coördinaten invoeren, zoeken naar 'Points of Interest' bij jou in de buurt of je simpelweg laten navigeren naar een willekeurige plek op de kaart. De meest in het oog springende functie is de "Draw my route"-functie. Met deze functie teken jij een handgetekende lijn op de kaart. De Rox 12.0 Sport maakt vervolgens op basis hiervan een geschikte route. De Rox 12.0 Sport beschikt standaard over 20 Europese landkaarten. Andere kaarten kunnen via WiFi gratis gedownload worden op de Rox 12.0 Sport.

De Sigma Rox 12.0 Sport geeft jou als gebruiker veel keuzevrijheid. Jij bepaalt zelf de indeling van de lay-out en welke informatie op het display getoond wordt. Je hebt keuze uit 30 verschillende trainingsweergaven. De Rox 12.0 Sport slaat alle instellingen op in jouw sportprofiel. Zo kunnen instellingen voor meerdere fietsen (bijvoorbeeld: Race, Mountainbike, Stadsfiets) in verschillende profielen opgeslagen worden. Heb jij een vermogensmeter? Dan biedt de Rox 12.0 Sport naast de specifieke vermogenswaarden zoals TSS®, NP® en IF® ook de uitgebreide waarden OCA en OCP van Rotor 2INpower aan.

De WiFi-interface maakt het mogelijk om routes en segmenten uit Strava, Komoot, GPSies en TrainingPeak uit te wisselen met de Sigma Link App of de Sigma Cloud. De ROX 12.0 Sport is dankzij ANT+ en Bluetooth eenvoudig te koppelen met bekende sensoren. Hiermee ben jij verzekerd van talloze functies en een hoop informatie.

De Sigma ROX GPS 12.0 Sport heeft een helder display. Dit maakt de GPS fietsnavigatie perfect voor outdoor-gebruik. Het scherm is altijd goed leesbaar. Zelfs bij fel zonlicht en geringe lichtinval is jouw scherm goed leesbaar. Het slimme systeem kan daarnaast regendruppels herkennen. Hiermee wordt blokkering van het touchscreen door regendruppels voorkomen.

De ROX 12.0 Sport komt standaard in de kleuren wit en grijs. Om de GPS navigatie nog iets verder te personaliseren zijn er kleurige covers als accessoire verkrijgbaar. Zo kun je jouw GPS fietsnavigatie volledig naar jouw wensen afstemmen.

Wat is het voordeel van de Sigma Rox 12.0 Sport Bundel?

Met een bundel ben je goedkoper uit dan dat je de Sigma ROX GPS 12.0 Sport en de accessoires apart van elkaar aanschaft. Dit pakket bevat enkel de fietscomputer met de basisbenodigdheden. Deze Sigma Rox 12.0 Sport is er ook in een bundel met sensoren. Het bundel pakket bevat een hartslagmeter, snelheidssensor en cadanssensor. Ben je geïnteresseerd in een Sigma Rox 12.0 Sport met sensoren kijk dan bij de Sigma Rox 12.0 Sport Bundel.

Standaard meegeleverd

• Fietscomputer
• Stuurhouder
• GPS Butler
• Micro-USB kabel
• Bevestigingsmateriaal
• Snelstarthandleiding


Aangeraden door de productspecialist


Vergelijkbare producten

Sigma ROX GPS 12.0 Sport Garmin Edge 530 Garmin Edge 830 Garmin Edge 820 Bundel
Sigma ROX GPS 12.0 Sport Garmin Edge 530 Garmin Edge 830 Garmin Edge 820 Bundel

5 reviews

12 reviews

12 reviews

172 reviews
Accuduur 16 uur 20 uur 20 uur 15 uur
Navigatie via Aangemaakte route tijdens rit / Vooraf ingeladen route Vooraf ingeladen route / Routes aanmaken via telefoon Aangemaakte route tijdens rit / Vooraf ingeladen route / Routes aanmaken via telefoon Aangemaakte route tijdens rit / Vooraf ingeladen route / Routes aanmaken via telefoon
Surprise Me functie Ja Nee Ja Ja
Kaartweergave Ja Ja Ja Ja
Kaartmateriaal Open Street Map Open Street Map Open Street Map Open Street Map
Kaartmateriaal Uitbreidbaar Ja Ja Ja Ja
299,99 Vanaf 279,- Vanaf 369,- 309,-
Huidige product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Klantfoto's


Reviews

7.2 / 10 Gemiddelde uit 5 reviews | Schrijf een review

7.2 / 10

5 reviews
5
(1)
4
(3)
3
(0)
2
(0)
1
(1)

Pluspunten

 • Toestel (1)
 • Strava (1)
 • Indelingen scherm (1)
 • Mooi design (1)

Minpunten

 • Navigatie(turn by turn) (1)
 • Reflecties scherm (1)
 • Minimale gebruiksaanwijzing (1)
 • Geen (1)

Meest recente reviews

2 / 10

Marc, 9 oktober 2019

Mooi toestel, "Maar"

Eerst iets over het toestel op zich: Vindt het een mooi toestel, dat is zowat het enige positieve wat ik er van kan zeggen. Heb/had het toestel ongeveer 1 week in bezit, heb een rit ingegeven om te navigeren, merkte meteen op dat de turn by turn nauwelijks of niet aanwezig was, kon enkel de route volgen op het scherm zelf. Indien ik de verkeerde afslag nam kreeg ik wel een melding dat ik van het parcours af was, dan werd ik terug naar het parcours gebracht, maar ik had van deze functie toch veel meer verwacht. Heb van alles uit geprobeerd, routes gemaakt via sigma data link, hetzelfde resultaat, Garmin doet het op dat gebied stukken beter. Heb verschillende keren contact opgenomen met sigma, zonder resultaat. Bij Mantel kon ik het apparaat blijkbaar niet inruilen voor een ander, vond ik heel jammer aangezien ik het pas had, kon het enkel onder garantie terug sturen en dan afwachten, maar ondertussen zit je zonder! Gelukkig heb ik het apparaat kunnen omruilen in een andere speciaalzaak en dat zonder problemen, heb een andere GPS kunnen kiezen, enkel het verschil moeten bijbetalen , wat een service. Ook nog iets over het scherm dat toch nogal wat reflecties toont, bij felle zon wordt het moeilijk om te kunnen volgen op het scherm, zeker de kaart lezen wordt dan moeilijk. Positief was dan weer dat alles snel richting strava werd verzonden, in ieder geval, ben blij dat ik er vanaf ben.

Pluspunten

 • Toestel
 • Strava
 • Indelingen scherm

Minpunten

 • Navigatie(turn by turn)
 • Reflecties scherm
 • Minimale gebruiksaanwijzing

8 / 10

Harold, 26 juli 2019

Super blij met mijn nieuwe computertje.

Sinds een maand in het bezit van de sigma rox, erg tevreden er mee,dit is mijn eerste gps fietscomputer en ben als beginnend fietser heel tevreden met de mogelijkheden van de computer, ik heb de complete set met hartslag en cadansmeter,ik merk dat het fietsen er leuker op wordt met alle data die ik zo verzamel.

Pluspunten

 • Mooi design
 • Goed afleesbaar
 • Direct uploaden naar strava

Minpunten

 • Geen

8 / 10

Henny, 21 juni 2018

Opvallende nieuwkomer

Ik heb de Sigma ROX GPS 12.0 Sport Fietscomputer nu twee weken en er enkele ritten mee gereden. Tot dusver ben ik tevreden over het product, het werkt vlot en kan goed naar eigen smaak worden ingericht qua gegevens schermen. Zo kan bijvoorbeeld de kaart ook als klein dataveld tussen gegevensvelden worden gezet. Ook de batterijduur is okay. na een rit van 6 uur stond de batterij nog op 54%. Het scherm lijkt wat klein t.o.v. de grootte van het apparaat, dat een duidelijke rand om het scherm heeft, maar in de praktijk valt dit reuze mee en ik heb geen moment het idee gehad dat de info niet leesbaar of onduidelijk was. Er zijn echter wel 2 basis functies die momenteel niet werken. de 1e hiervan is dat de Rox weliswaar eenvoudig aan ANT+ sensoren gekoppeld kan worden maar dit heeft tot gevolg dat de unit na een km of 10 crasht en herstart waarbij de ritgegevens terug op 0 staan. Ik heb dit bij Sigma gemeld en die hebben bevestigd dat dit bij hen bekend is en met hoge prio bij de aankomende firmware update zal worden opgelost. Sigma heeft mij verteld dat het crashen bij ANT+ sensoren van alle fabrikanten het geval is (ook bij hun eigen ANT+ sensor! wat toch wel merkwaardig is voor een product dat reeds in de schappen ligt) 2e pnut van kritiek is dat het dataveld voor het hoogteprofiel. momenteel geen mogelijkheid biedt voor in- en uitzoomen waardoor het veld momenteel weinig tot geen toegevoegde waarde heeft voor routes die je rijdt. (vaste instelling is nu 4km van de route op de x-as) Fijner zou zijn indien ook het volledige hoogteprofiel van de nog komende bergen op je route getoond kunnen worden. Ook dit heb ik gemeld bij Sigma, maar hier heb ik nog geen terugkoppeling over ontvangen. Iets wat minder urgent is maar wel het vermelden waard, is dat de instructies tijdens navigatie ook richtingspijlen tonen voor tussen punten op de doorgaande weg. Zo kun je een pijl in beeld krijgen die toont "over 200 meter rechts" terwijl je op een doorgaande weg aan het rijden bent. dit kan verwarrend werken indien je de kaart op dat moment niet in beeld hebt. beter zou zijn alleen pijlen te tonen bij bochten en afslagen. Wellicht wordt dit in de toekomst met een update verbeterd door Sigma... Samenvattend is de ROX12.0 zeker aan te raden. Echter dient Sigma wel snel de genoemde issues te fixen. De twee door mij omschreven "bugs" zijn eigenlijk onacceptabel voor een product in deze prijsklasse

Pluspunten

 • duidelijk afleesbaar scherm
 • goede batterijduur
 • flexibiliteit voor inrichten datavelden
 • koppeling Strava en GPSies voor inladen routes
 • werking touchscreen en knoppen aan de zijkant

Minpunten

 • ANT+ gekoppelde sensoren laten de ROX crashen
 • geen zoomknop voor hoogteprofiel
 • Navigatieinstructies soms verwarrend

10 / 10

Erich, 8 april 2019

Ein super tei!

8 / 10

Robert, 26 februari 2019

Good but could be better

I love the look of the slightly larger screen, but upon opening the box the lack of instructions is evident. The bracket to hold on handler bars is 35mm with no shims to adjust, brackets in secondary sellers are all 31.8mm as my bars. Battery life not quite as good as stated down to 50% on one run out. I don't know why i thought voice navigation but it hasn't which is disappointing. As for directiond then very good and signage clear. Thought Sigma were also very unhelpful when i queried issues. Can't have brackets for all bars, go on internet for videos, etc. I was going to return but wouldn't have got full price back so i kept it and really quite glad as it was the best of the GPS units around that price. Just could have been so much better...

Pluspunten

 • Clear screen
 • Speedy changes to direction

Minpunten

 • Bracket has no adjustment
 • Little instructions
 • No voice nav

Alle specificaties

Accuduur 16 uur
Navigatie viaAangemaakte route tijdens rit / Vooraf ingeladen route
Surprise Me functieJa
Kaartweergave Ja
Kaartmateriaal Open Street Map
Kaartmateriaal Uitbreidbaar Ja
KaartupdatesJa, gratis
Satelliet signaalGLONASS / GPS
Turn By Turn aanwijzingen Ja
Route herberekenenJa
Points of InterestJa
Compatibel metSmartphone / Tablet / PC
Beschikbare appsStrava app / Training Peaks / Endomondo / Sigma Link
Toont smartphone berichtenNee
Strava Live SegmentsJa
Live Tracking Nee
Verbinding sensorenANT+ / Bluetooth Smart
Snelheidssensor Ja, niet meegeleverd
Cadanssensor Ja, niet meegeleverd
Hartslagsensor Ja, niet meegeleverd
PowermeterJa, is mogelijk
Hoogtemeter Ja, barometrisch
Shimano DI2 compatibelJa
TemperatuurweergaveJa
Schermgrootte3 inch
Schermresolutie 240x400 Pixels
AchtergrondverlichtingJa
KleurenschermJa
TouchscreenJa
Breedte (cm)5,9
Diepte (cm)1,7
Hoogte (cm)11,5
Gewicht125 gram
Aansluitstekker USB
Waterdichtheid IP67

Fabrikant specificaties

• Verschillende routing-opties
• Gedetailleerd OSM-kaartmateriaal
• Europese kaarten voorgeïnstalleerd
• Kaarten wereldwijd gratis te downloaden
• 30 trainingsweergaven
• Strava Live Segmenten
• Workouts op het apparaat aanmaken
• Uitgebreide vermogensfuncties (TSS®, NP®, IF®)
• Compatibel met Di2, eTap, EPS V3, Shimano STEPS
• Compatibel met Rotor 2INpower (OCA, OCP)
• WiFi-interface voor snellere gegevensoverdracht
• Synchronisatie van de trainingsgegevens met DATA CENTER en SIGMA LINK app via SIGMA CLOUD
• Directe koppeling met Strava, Komoot, GPSies & TrainingPeaks
• Transflectief 3" kleuren touch display
• GPS & GLONASS
• Snelle gebruikersinterface
• 8 GB intern geheugen
• Uitbreidbaar met 128 GB MicroSD kaart
• Standaard uitvoering in "gray" en "white"
• Verwisselbare covers in andere kleuren als optioneel accessoire
• Steeds drie kleurige knoppensets bij elke gekleurde cover
• Tot maximaal 16 uur accugebruikstijd
• Afmetingen: 59 x 115 x 17 mm
• Gewicht: 125 g

Klantenservice
059-280121
nu bereikbaar