Menu
Terug

Mantel Afsluitdijk Vlonder

Mantel Afsluitdijk Vlonder
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
  • Gratis retourneren
  • Klantenbeoordeling 9.4 uit 58.264 reviews

mantel-customer-service
Heb je een vraag?
Neem contact op met de klantenservice


Alle specificaties

Uitgebreide omschrijving

Omdat het project toch aardig wat voeten in de aarde heeft qua kosten hebben we besloten een crowdfundingsactie op te zetten. Door iedereen de mogelijkheid te geven 1 of meer strekkende meters fietsbrug te kopen kunnen we samen de fietsbrug aanleggen. Wij verdubbelen de gekochte aantal meters.

Rijkswaterstaat

Zodra we weten of er voldoende animo is leggen we het definitieve contact met Rijkswaterstaat. Die willen natuurlijk eerst concrete plannen zien voor ze eventuele toezeggingen doen.
Helaas is al wel duidelijk dat ook met onze fietsvlonders er korte periodes zijn van een week dat de Afsluitdijk toch helemaal dicht moet blijven. Maar die periodes kunnen dan buiten de weekenden van het fietsseizoen gepland worden.
Na goedkeuring van Rijkswaterstaat en als we de financiering rond hebben zal het aanleggen van de complete fietsvlonder ongeveer 3 a 4 weken duren. Die fietsvlonders worden elke 200 meter verankerd aan de Afsluitdijk. We willen natuurlijk niet dat de brug afdrijft. We hopen op 1 mei te kunnen beginnen met de eerste stukken zodat we rond 1 juni open kunnen.

De kosten

In totaal moet er ongeveer 32.000 meter fietsvlonder worden aangelegd om veilig en ruim rondom de sluizen te kunnen fietsen. Een enkele strekkende meter fietsbrug kost ongeveer 38 euro. Dat is nog minder dan de prijs van een nieuwe Shimano 105-cassette!
We hebben die prijs laag kunnen houden omdat de brug volledig recyclebaar is na afloop. Die kunnen we dan dus weer terugverkopen. Een simpele rekensom laat zien dat we dus voor nog geen miljoen euro de afsluitdijk geheel open kunnen houden.
Omdat we zeker willen weten dat we genoeg mede-financiers krijgen hebben we het opgezet als een crowdfundingactie. Pas als we genoeg mensen hebben en we de oversteek aan mogen leggen schrijven we iets af. Niemand hoeft dus van tevoren te betalen. Het is zelfs nog mogelijk om je tussentijds af te melden als je je bedenkt.