Wij gebruiken cookies om het winkelen nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie
Menu
Terug

Mantel Afsluitdijk Vlonder


38,-
Tijdelijk uitverkocht
Verwacht: onbekend, neem contact op

  • Online besteld, gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
  • Klantenbeoordeling 9.2 uit 49.322 reviews

Plus- & minpunten

  • Toch nog je rondje IJsselmeer fietsen
  • Uitdagender dan de 'oude' Afsluitdijk
  • Je helpt mee met een uniek project
  • Jouw naam als donateur vereeuwigd op onze website
  • Vlonders zijn iets hobbeliger dan een glad stukje asfalt
  • Geen verlichting, dus afgesloten in het donker
  • Geen grote pelotons mogelijk

Specificaties

Merk Mantel
KleurBlauw
Afmeting1 meter

Beschrijving

Update: 1 April! Helaas kan vanwege de veiligheid en kosten ons Afsluitdijk project niet doorgaan. Wil je net als ons toch graag een rondje IJsselmeer fietsen? Teken dan de petitie van de Fietsersbond. De Fietsersbond zit om tafel met Rijkswaterstaat voor oplossingen om de afsluiting te verkorten.

Met deze fietsvlonder koop je 1 strekkende meter van het nieuwe fietspad naast de Afsluitdijk. Elke verkochte meter wordt door ons verdubbeld. Laat je mail achter door op 'mail mij bij voorraad' te klikken. Je krijgt dan zodra onze crowdfundingsactie in de eerste week van april start een email.

Waarom een meter fietspad kopen?

Zoals je misschien weet gaat vanaf begin april de Afsluitdijk 3 jaar lang dicht. Jaarlijks fietsen er duizenden fietsers het beroemde rondje IJsselmeer. Duizenden meer dromen ervan deze nog te gaan fietsen. Helaas heeft Rijkswaterstaat besloten dat het fietspad langs de Afsluitdijk tot 2022 dicht gaat vanwege werkzaamheden aan de Afsluitdijk en de sluizen.
Dit vinden wij, en vele fietsers met ons, een een veels te lange periode. Veel geplande fietsavonturen en fietsdromen en fietsdoelen vallen nu in duigen. Gelukkig hebben wij iets bedacht zodat al die fietsdoelen toch gehaald kunnen worden.

Fietsbruggen rond de sluizen

Door fietsbruggen rond de sluizen aan te leggen kunnen we het hele Waterkeringpad op de Afsluitdijk toegankelijk houden voor fietsers. De werkzaamheden kunnen dan gewoon doorgaan, en de vele fietsers kunnen ook hun rondje IJsselmeer blijven fietsen.

Meer lezen

Alle specificaties

Uitgebreide omschrijving

Omdat het project toch aardig wat voeten in de aarde heeft qua kosten hebben we besloten een crowdfundingsactie op te zetten. Door iedereen de mogelijkheid te geven 1 of meer strekkende meters fietsbrug te kopen kunnen we samen de fietsbrug aanleggen. Wij verdubbelen de gekochte aantal meters.

Rijkswaterstaat

Zodra we weten of er voldoende animo is leggen we het definitieve contact met Rijkswaterstaat. Die willen natuurlijk eerst concrete plannen zien voor ze eventuele toezeggingen doen.
Helaas is al wel duidelijk dat ook met onze fietsvlonders er korte periodes zijn van een week dat de Afsluitdijk toch helemaal dicht moet blijven. Maar die periodes kunnen dan buiten de weekenden van het fietsseizoen gepland worden.
Na goedkeuring van Rijkswaterstaat en als we de financiering rond hebben zal het aanleggen van de complete fietsvlonder ongeveer 3 a 4 weken duren. Die fietsvlonders worden elke 200 meter verankerd aan de Afsluitdijk. We willen natuurlijk niet dat de brug afdrijft. We hopen op 1 mei te kunnen beginnen met de eerste stukken zodat we rond 1 juni open kunnen.

De kosten

In totaal moet er ongeveer 32.000 meter fietsvlonder worden aangelegd om veilig en ruim rondom de sluizen te kunnen fietsen. Een enkele strekkende meter fietsbrug kost ongeveer 38 euro. Dat is nog minder dan de prijs van een nieuwe Shimano 105-cassette!
We hebben die prijs laag kunnen houden omdat de brug volledig recyclebaar is na afloop. Die kunnen we dan dus weer terugverkopen. Een simpele rekensom laat zien dat we dus voor nog geen miljoen euro de afsluitdijk geheel open kunnen houden.
Omdat we zeker willen weten dat we genoeg mede-financiers krijgen hebben we het opgezet als een crowdfundingactie. Pas als we genoeg mensen hebben en we de oversteek aan mogen leggen schrijven we iets af. Niemand hoeft dus van tevoren te betalen. Het is zelfs nog mogelijk om je tussentijds af te melden als je je bedenkt.