Menu
Terug
Terug naar klantenservice

Coronavirus: Veelgestelde vragen

Is de klantenservice bereikbaar?

Onze klantenservice medewerkers zijn gewoon bereikbaar.

Wordt mijn retour / garantieaanvraag verwerkt?

De verwerking van de retourpakketten en de garantieaanvragen loopt gewoon door. Per e-mail houden we je op de hoogte van wat er gaat gebeuren.

Zijn de winkels open?

Onze winkels zijn gewoon geopend. Daarbij hebben we goed gekeken naar de adviezen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). We besteden extra aandacht aan de hygiëne van onze winkel. En ook ons personeel is goed geïnstrueerd hierover. Daarbij vragen we als je als klant om 1,5 meter afstand te houden als je in de rij staat en ook niet te dicht bij elkaar te gaan staan.

Zijn er gewijzigde openingstijden?

Tot op heden zijn de openingstijden ongewijzigd. Wel willen we je meegeven dat het tot nu toe in de ochtend vaak rustiger is dan in de middag.

Kan PostNL mijn bestelling bezorgen?

PostNL bezorgt de pakketten en houdt hierbij rekening met de hygiëne maatregelen die door het RIVM zijn opgesteld. Zo zullen zij 1,5 meter afstand bewaren.

Waarom is de bezorgtijd nu 2 werkdagen?

Dit komt door een combinatie van verschillende omstandigheden die gerelateerd zijn aan de maatregelen die worden genomen rondom het coronavirus. Ten eerste is er een enorme toename in de levering van pakketten naar België. Daarnaast heeft PostNL de hygiëne protocollen voor medewerkers aangepast, waaronder op 1,5 meter afstand van elkaar werken, dit heeft invloed op de verwerking van de pakketten op de PostNL depots. En als laatste zijn er grenscontroles. Dit alles zorgt ervoor dat de bezorgtijd van je pakket nu twee werkdagen is.

Kan ik mijn pakket bij een PostNL afhaalpunt laten bezorgen?

Dit is momenteel niet meer mogelijk. PostNL bezorgt nog wel aan huis waarbij ze rekening houden met de hygiëne maatregelen, zoals 1.5 meter afstand bewaren

Lees hier de veelgestelde vragen aan PostNL over bezorgen en afhalen.

Wordt mijn bestelde fiets nog bezorgd?

Jazeker je fiets wordt nog bezorgd.

Hoe levert de bezorger de fiets bij me af?

In overleg met Extra@home hebben we goed gekeken naar hoe we jou alsnog een goede bezorgservice kunnen bieden. De bezorger van Extra@home zal voor jou het stuur rechtzetten en de pedalen monteren. Dit alles wordt buiten gedaan en op gepaste afstand natuurlijk.

Waarom bezorgen jullie fietsen tijdelijk gratis thuis?

De wereld staat tijdelijk even op zijn kop. Zorgen dat je gezond blijft is prioriteit nummer 1 voor iedereen momenteel. Fietsen heeft een goede invloed op je gezondheid. Nu het tijdelijk niet mogelijk is om onze winkels te bezoeken, bieden we de thuisbezorging van fietsen tijdelijk gratis aan.

Kan ik ook na 30 dagen nog retourneren?

Gezien de maatregelen die veel overheden in verschillende landen nemen met betrekking tot het sluiten van winkels en gebieden die in quarantaine zijn gesteld, hebben we bij Mantel de retour periode verlengd naar 90 dagen.

Zo hoef jij je niet druk te maken of je jouw pakket aan Mantel nog kan retourneren. Het is wel belangrijk dat je de retourvoorwaarden in acht neemt.

Klantenservice
059-280121 gesloten
service.be@mantel.com
Stuur een email