Wij gebruiken cookies om het winkelen nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie

Garantie

Terug

Als je een product bij Mantel koopt, kun je ervan uitgaan dat je een deugdelijk product in huis haalt dat doet wat het belooft. Daarom geven we met een gerust hart minimaal 2 jaar garantie op al onze producten. Mocht een product binnen de garantietermijn toch defect raken, dan kun je op ons rekenen.

Garantie aanmelden

Je vindt hier antwoord op de volgende vragen:

 1. Wat moet ik mee terug sturen met mijn garantieproduct?
 2. Hoe stuur ik online gekochte onderdelen en accessoires terug voor garantie?
 3. Hoe stuur ik een online gekochte fiets terug voor garantie?
 4. Welke verzendkosten betaal ik?
 5. Wat is de garantieprocedure bij winkelaankopen?
 6. Wat zijn de garantievoorwaarden?

Wat moet je allemaal meesturen met je garantieproduct?

Stuur je garantieproducten alleen met de relevante accessoires of onderdelen naar ons op. Om je op weg te helpen, vind je hieronder wat voorbeelden.

Garantieproduct: Zo stuur je deze op:
Wielset Zonder gemonteerde banden en cassette
Fietstrainer Zonder eventuele cassette of snelsluiter
Schoenen Zonder gemonteerde schoenplaatjes
Hartslagmeter Inclusief hartslagband
Fietscomputer Inclusief relevante sensoren (bv. snelheid- en/of cadanssensor), exclusief geheugenkaarten
Fietsendrager Zonder auto

Garantieprocedure online gekochte onderdelen en accessoires

Defecte producten en accessoires die je via onze webshop gekocht hebt, kun je naar ons terugsturen. Twijfel je of het defect onder garantie valt? Neem dan gerust contact met ons op, dan denken we even met je mee. Je kunt onderstaande procedure volgen om je garantieclaim door te geven en aan te melden.

 1. Start de aanmelding van je garantie via de link in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen bij de bestelling van het product. Producten besteld via je Mantel account kun je ook via je account aanmelden. Open hiervoor de order in je account en klik op “garantie aanmelden”.
 2. Selecteer het product waarvoor je het garantieverzoek aanvraagt en omschrijf de klacht kort en bondig. ALs je meerdere van hetzelfde product hebt geef dan aan hoeveel producten je terug gaat sturen.
 3. Maak een keuze voor hoe je je pakket terug wil sturen. Kies voor een DPD retourlabel om je producten kosteloos aan ons op te sturen.
 4. Bevestig jouw garantiemelding. Je ontvangt dan een e-mail ter bevestiging van je garantieverzoek. Heb je gekozen voor een DPD retourlabel? Dan zit deze als bijlage in deze e-mail.
 5. Stuur altijd relevante accessoires mee. Heb je problemen met je hartslagmeter? Stuur dan zowel de borstband als het horloge op. Je moet dus het complete product terugsturen en niet alleen een kapot onderdeel.
 6. Verpak de producten zorgvuldig in een stevige doos, zodat het product niet beschadigd tijdens het vervoer. Stop eventueel wat oude kranten erbij om te voorkomen dat de producten in de doos kunnen bewegen.
 7. Print de garantiebevestiging uit en voeg deze toe. Je mag ook het garantienummer goed leesbaar op de buitenzijde van het pakket schrijven. Gebruik hiervoor wel een goede watervaste stift.
 8. Heb je voor een DPD retourlabel gekozen? Geef het pakket af op een DPD Pickup parcelshop. Vervolgens kun je het pakket volgen via het trackingnummer in de bevestigingsmail van je garantieverzoek.

Verstuur je het pakket op een andere manier dan via het DPD retourlabel? Doe dit dan naar onderstaand adres. Je betaalt hierbij zelf de geldende verzendkosten. Je kunt je producten natuurlijk ook in onze winkel in Arnhem-Zuid afgeven. Vergeet dan niet je bevestiging of het garantienummer mee te nemen.

Ons postadres
Mantel
Afdeling: Garantie BE
Simon Stevinweg 12
6827 BT Arnhem
Nederland
059-280121

Binnen 5 werkdagen na aankomst van je pakket in ons magazijn zullen we per email een bevestiging sturen zodra we je garantieverzoek in behandeling hebben genomen. Heb je tussendoor vragen over je garantieverzoek? Laat het ons weten.

Garantieprocedure online gekochte fietsen

Een kapotte fiets, daar zit niemand op te wachten. Gelukkig krijg je op fietsen ook minimaal twee jaar garantie. Heb je problemen met je fiets neem dan eerst contact met ons op. Dan kunnen we een eerste inschatting van het probleem maken. We registreren dan ook meteen jouw garantieverzoek.

 1. Wanneer we het probleem niet op afstand kunnen beoordelen, kunnen we je fiets in overleg op laten halen door onze vervoerder Flevobird. Je kunt je fiets natuurlijk ook langsbrengen in onze winkel.
 2. Als de fiets opgehaald moet worden zorgen wij ervoor dat Flevobird contact met je opneemt om een tijdstip te plannen.
 3. Doe de fiets - wanneer mogelijk - weer terug in de verzenddoos. Print vervolgens de garantiebevestiging die je na je eerste melding hebt gekregen uit en voeg deze toe. Geen printer? Vermeld dan je naam, adresgegevens en garantienummer op een bijgevoegd briefje.
 4. Mocht je de verzenddoos van de fiets niet meer hebben is dat geen probleem. Onze vervoerder Flevobird zorgt ervoor dat de fiets goed bij ons aankomt.
 5. Het enige dat jij verder moet doen is thuis zijn op de afgesproken ophaaltijd.
 6. Op het moment dat we je pakket hebben ontvangen, gaan we voor je aan de slag. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met je op over je garantieverzoek.

Heb je tussendoor vragen over je garantieverzoek? Laat het ons weten. Bel of mail de klantenservice.

Welke verzendkosten betaal ik?

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires kun je naar ons terugsturen met een DPD retourlabel. Verzending is dan gratis. Wanneer het garantieverzoek gehonoreerd wordt, zullen we het gerepareerde of vervangende product ook weer gratis naar je terugsturen. Indien een garantieverzoek niet kan worden gehonoreerd, zijn de verzendkosten om het product weer bij je terug te krijgen voor eigen kosten. Ook wanneer je je producten niet met een DPD retourlabel wil verzenden zul je zelf de kosten voor de gekozen verzendwijze betalen.

Fiets
Een fiets die is aangemeld voor garantie, laten we ophalen door onze vervoerder Flevobird. De kosten die hiermee gemoeid zijn nemen wij voor onze rekening. Indien er inderdaad sprake is van garantie sturen wij de fiets ook weer kosteloos naar je op. Indien er geen sprake is van garantie dan zijn de bezorgkosten voor het retourneren van de fiets voor eigen rekening. De kosten hiervoor zijn €27,95.

Garantieprocedure van winkelaankopen

Producten die je in de winkel hebt gekocht kun je voor garantie afgeven in de winkel. In tegenstelling tot online aankopen hoef je deze niet eerst aan te melden. Vergeet echter niet je aankoopbon of een rekeningafschrift van de betaling mee te nemen. Zonder aankoopbewijs kunnen wij je garantieverzoek helaas niet in behandeling nemen.

Wil je een online aankoop waar je een garantie op claimt liever afgeven in de winkel? Dat mag natuurlijk ook. Meld je garantie wel eerst even aan via de voor jouw product geldende garantieprocedure.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Art. 1 - Garantiebepalingen
 1. De ondernemer garandeert dat de geleverde producten vrij zijn van constructie- en/of materiaalfouten en/of roestvorming, één en ander voor zover dat volgt uit deze garantiebepalingen.
 2. De garantie kan uitsluitend worden ingeroepen door de eerste eigenaar van het betreffende product.
 3. De garantie is niet overdraagbaar.
 4. De door ondernemer op grond van deze voorwaarden verstrekte garantie laat onverlet de mogelijkheid om de ondernemer aan te spreken op grond van de gewone, wettelijke bepalingen van het Burgerlijk Wetboek.

Art. 2 - Garantieperiode

Producten hebben gedurende 2 jaar na aankoop een garantie op constructie- en/of materiaalfouten.

Art. 3 - Garantieomvang
 1. Gedurende de garantieperiode zullen alle onderdelen, waarvan door ondernemer is vastgesteld dat sprake is van een materiaal- en/of constructiefout, naar keuze van ondernemer worden gerepareerd dan wel worden vervangen. Eventuele kosten van (de-)montage zijn voor rekening van de consument.
 2. Kosten van transport van en naar ondernemer komen voor rekening van de consument.
 3. Indien een bepaald onderdeel voor garantie in aanmerking komt en het origineel niet meer leverbaar is, dan zorgt de ondernemer voor een minimaal gelijkwaardig alternatief.

Art. 4 - Indienen garantieclaim

Claims onder deze garantie dienen, onder aanbieding van het betreffende product voorzien van de originele (digitale) factuur of het aankoopbewijs, ter inspectie te worden aangeboden bij de ondernemer.

Art. 5 - Aansprakelijkheid garantie

Een door ondernemer gehonoreerde garantieclaim betekent niet dat de ondernemer ook aansprakelijkheid aanvaardt voor eventuele geleden schade. De aansprakelijkheid van de ondernemer strekt zich nooit verder uit dan is omschreven in deze voorwaarden. Iedere aansprakelijkheid van de ondernemer betreffende gevolgschade wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

Art. 6 - Uitsluitingen garantie
 1. Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals banden, kettingen, kettingbladen, freewheelen, cassettes, bodies, kabels en remblokken wordt geen garantie gegeven, tenzij sprake is van constructie- en/of materiaalfouten.
 2. In de navolgende gevallen vervalt de garantie:
  • 2.1. Onjuist en/of onzorgvuldig gebruik van het product en gebruik dat niet overeenkomstig de bestemming is;
  • 2.2. Het product is niet conform de door fabrikant voorgeschreven instructies onderhouden;
  • 2.3. Technische reparaties zijn niet op vakkundige wijze verricht;
  • 2.4. Naderhand gemonteerde onderdelen komen niet overeen met de technische specificatie van het betreffende product of zijn onjuist gemonteerd;
 3. Specifieke productvoorwaarden en uitsluitingen:
  • 3.1. Wielsets: uitgesloten van garantie zijn wiellagers en overige loopdelen. Ook spaakbreuk is uitgesloten van garantie, tenzij veroorzaakt door constructie- en/of materiaalfouten. Om spaakbreuken te voorkomen dient een nieuwe wielset na 500 km te worden nagespannen, Hiervoor kunt u terecht in een van onze vestigingen. Dit naspannen zit niet in de prijs van een wielset inbegrepen;
  • 3.2. Verende voorvorken: Om goede prestaties, veiligheid en een lange levensduur van uw voorvork te verzekeren is er regelmatig onderhoud nodig, kijk voor het onderhoudsschema van uw voorvork in de gebruikershandleiding, deze is ook te downloaden op de website van de betreffende fabrikant. Garantie is niet van toepassing op normale slijtage. Onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage, ondervinden schade als gevolg van normaal gebruik en of het achterwege blijven van onderhoud volgens fabrikant;
  • 3.3. Polar hartslagmeters: De garantie op batterijen is beperkt tot 6 maanden. In enkele gevallen is de sensorbatterij niet vervangbaar, de aanschaf van een nieuwe sensor is dan noodzakelijk. Alle garantieclaims worden rechtstreeks afgehandeld door Polar Nederland;
  • 3.4. Mantel Helmet Replacement - alle merken: Indien binnen 2 jaar na aankoop een bij ons aangeschafte helm tijdens een ongeval zodanig beschadigd raakt dat deze niet meer veilig is (d.w.z. dat er breuken/scheuren in het schuim zijn ontstaan), bieden wij de mogelijkheid de beschadigde helm te vervangen. U ontvangt dan 50% korting op de actuele adviesverkoopprijs van een identiek exemplaar met dezelfde maat en kleurstelling;
   Bontrager helmen: In het eerste jaar na aankoop ontvangt u 100% korting op de actuele verkoopadviesprijs bij aankoop van een identiek exemplaar met dezelfde maat en kleurstelling;
   Suomy helmen: In het derde jaar na aankoop ontvangt u 30% korting op de actuele verkoopadviesprijs bij aankoop van een identiek exemplaar met dezelfde maat en kleurstelling.
Art. 7 - Onderhoud

We adviseren aangeschafte producten te onderhouden volgens de instructies van de betreffende fabrikant. Tijdig en vakkundig onderhoud voorkomt problemen en garandeert een langere levensduur. Voor advies over en het laten uitvoeren van onderhoud kun je terecht in onze vestigingen.


Heeft deze informatie jou geholpen?

Nee

Contacteer ons

Online Bestellen

ACTIES & KORTINGEN

Retourneren & Garantie

Superstore Arnhem & Den Bosch

Sponsoring

Algemeen & Juridisch

Veiligheid en privacy