Menu
Terug

Hybride Fietsen

15
Een hybride fiets is een sportieve fiets die bijzonder geschikt is voor woon-werkverkeer en recreatieve ritten in het weekend. Licht en met voldoende versnellingen zodat je ook op heuvelachtig terrein en bij tegenwind goed uit de voeten kunt, maar wel met het comfort en praktisch nut van een stadsfiets. Dat zijn de belangrijkste voordelen van hybride fietsen.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

BMC Alpenchallenge One
(3)
1.199,-
Onze keuze voor een fitnessfiets
Mantel's keuze

Cube Kathmandu PRO
1.049,-

Gazelle Chamonix T27
999,- 899,-

Pegasus Piazza 21V
599,- 399,-

Koga F3 2.0
(4)
1.349,-
Outlet

Koga F3 5.0
(3)
1.649,-

Pegasus Premio SL Sport HS-I
(2)
999,- 649,-
Promoties

Sensa Cross Travel V27
(2)
849,- 599,-
Outlet

Pegasus Savona SL 24
(4)
799,- 499,-
Promoties

Cube Travel Pro
(3)
999,- 899,-

Hybride fiets kopen? Bekijk alle hybridefietsen.

Wat is nu een goede hybride fiets?

Een goede hybride fiets is licht, stijf en heeft veel versnellingen. Daarnaast is het belangrijk dat de fiets een instelbare houding heeft. Zo kun je kiezen of je de fiets als sportfiets wilt gebruiken of meer als stadsfiets. Een geveerde voorvork kan helpen om het comfort te verhogen op minder goede wegen of zandpaden. Wil je de fiets vaak gebruiken op zandpaden? Dan kun je beter een crosshybride kopen. Deze zijn nog meer geschikt voor zandpaden.

Derailleurversnelling of een belt drive?

De meeste hybride fietsen zijn uitgerust met derailleurversnelling. Dit trapt heel licht en geeft meer versnellingen. Je hoeft alleen maar regelmatig de ketting te smeren en je kunt al lekker gemakkelijk op pad. Wil je nog minder onderhoud? Dan is een fiets met riemaandrijving iets voor je. De riem en het versnellingen zijn zo goed als onderhoudsvrij. Schoonhouden van je hybride fiets is vaak al voldoende voor een lange levensduur.

Wat zijn populaire hybride fietsmerken?

Misschien wel de beste merken bij hybride fietsen zijn Trek, Cube en Koga. Deze merken maken goede lichte frames, die veel technieken gebruiken van racefietsen en mountainbikes. Hierdoor heb je een licht en soepel rijgedrag.