Fietsbanden

Fietsbanden voor alle soorten fietsen, van stadsfiets tot racefiets en mountainbike. Vergelijk, kies en koop eenvoudig en snel buitenbanden, binnenbanden, tubes en bijbehorende accessoires voor jouw fiets. Bij Mantel hebben we alle soorten fietsbanden in huis. Of je nu op zoek bent naar racefiets banden, mountainbike banden, cyclocross banden of banden voor de stadsfiets, wij hebben het.

Lees meer
Categorieën
Racefiets Banden
MTB Banden
Gravelbike Banden
Stadsfiets Banden
E-Bike Banden
Cyclocross Banden
Buitenbanden
Binnenbanden
Tubeless Accessoires
Tubes
Fietsband toebehoren
Merken
Best verkocht

Fietsbanden kopen? Groot assortiment aan fietsbanden!

Je fietsbanden zijn misschien wel de belangrijkste onderdelen van je fiets. Zonder banden kom je namelijk niet ver en zijn je wielen in mum van tijd kapot. Als je fietsbanden lek zijn, dan kun je naar de fietsenmaker gaan om ze te laten plakken of vervangen. Hiervoor kun je terecht in een van onze servicepunten. Je kunt natuurlijk zelf ook een paar nieuwe fietsbanden aanschaffen en ze zelf vervangen. In de zoektocht naar geschikte fietsbanden kun je nogal tegen wat dingen aanlopen. De meest gestelde vragen vind je hieronder.

Welke fietsbanden heb ik nodig?

Welke banden je nodig hebt is volledig afhankelijk van wat voor fiets je hebt. Een mountainbike heeft nou eenmaal dikkere banden dan een racefiets. En stadsfiets banden zijn weer anders dan e-bike banden. Bij ons kun je gemakkelijk filteren op de banden die passen bij jouw fiets. Zo maak je dus gegarandeerd de juiste keuze. De fietsbanden die wij aanbieden zijn:

Hoe lang gaan fietsbanden mee?

Hoe lang je fietsbanden meegaan is helemaal afhankelijk van hoe vaak je fietst en op welke ondergrond je fietst. Hoe vaker je namelijk fietst, hoe sneller het profiel op je banden zal slijten. Daarnaast zit er ook wel een verschil tussen of je nou op glad asfalt fietst of op grindpaadjes. Op de laatstgenoemde ondergrond slijten je fietsbanden nu eenmaal sneller en zullen ze sneller aan vervanging toe zijn. Hoe lang je fietsbanden meegaan is dus per geval verschillend. Kijk daarom goed of het profiel nog goed op je banden zit? Als dit bijna niet meer te zien is, dan is het echt hoog tijd om je fietsbanden te vervangen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Hoe plak je een fietsband?

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je bent onderweg met je racefiets of mountainbike en poef… een lekke band. Je kunt er dan voor kiezen om naar de fietsenmaker te gaan om je band te laten plakken of om een nieuwe band te laten monteren. Als je een beetje handig bent en het juiste gereedschap hebt, kun je je fietsband ook makkelijk zelf plakken. Hoe je dit doet, lees je in deze uitgebreide blog. Mocht je er echt niet uitkomen? Kom dan langs in een van onze Superstores of Servicepunten.

Hoe hard moeten fietsbanden opgepompt worden?

Hoe hard je fietsbanden zijn heeft alles te maken met de bandendruk. Dit is het aantal bar dat je in je banden gepompt hebt. Hoe meer bar je in je band pompt met een fietspomp, hoe harder je banden zullen zijn. Vaak staat het maximaal aantal bar wat er in je fietsbanden mag gewoon aangegeven op de zijkant van je banden. Vaak staat er op je banden een reikwijdte waartussen je je banden op moet pompen. Als er 8-10 bar staat, dan moet je je banden oppompen tussen 8 en 10 bar. Het aantal bar wat je in je band pompt kun je makkelijk aflezen met een fietspomp met drukmeter. Zorg ervoor dat je fietsbanden altijd goed op druk zijn, zo fiets je comfortabeler en bovendien gaan ze dan langer mee!

Hoe moet ik mijn fietsbanden oppompen?

Je fietsbanden pomp je uiteraard gewoon op met een fietspomp. Welke kop van je fietspomp je gebruikt ligt helemaal aan het ventiel dat er op jouw banden zit. Je hebt een Frans ventiel, Hollands ventiel en een Schräder ventiel. Hoe je je fietsbanden het beste en makkelijkst oppompt, lees je in deze blog.

Welke maat fietsband moet ik hebben?

De maat van je fietsbanden wordt vaak aangeduid door middel van de ETRTO, wat staat voor de European Tire and Rim Technical Organisation. deze organisatie zorgt voor standaardisatie in maatvoering van banden en velgen. Zij hebben een internationale maataanduiding voor banden opgesteld; de zogenaamde ISO of ETRTO-maat. Deze bestaat uit 2 getallen. Het eerste getal geeft de breedte van de band in millimeters aan. Het tweede getal geeft de diameter van de hieldraad aan. Stadsfietsen hebben bijvoorbeeld vaak de bandmaat 37-622. De band is dan ongeveer 37 mm breed. De hieldraad heeft een diameter van 622 mm. Ook dit getal kun je vaak gewoon vinden op de zijkant van je bestaande fietsband. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe fietsband, dan weet je zo welke maat je nodig hebt! Een veelgebruikte maat voor banden op je stadsfiets is: fietsband 37-622.

Welk merk moet ik kiezen voor mijn fietsband?

Alle fietsbanden die wij in ons assortiment hebben zijn van een uitstekende kwaliteit. Het is dus maar net hoeveel geld je eraan uit wilt geven. De banden die wij aanbieden in ons assortiment zijn:

Lees meer op ons blog
Fietsband oppompen: Hoe moet dit en welke soorten ventielen zijn er?

Fietsband oppompen: Hoe moet dit en welke soorten ventielen zijn er?

Lees meer