Menu
Retour

Roues Route Zipp 303 Firecrest Tubeless Rim Brake

Roues Route Zipp 303 Firecrest Tubeless Rim Brake
2 avis
Je cherche une
Sélectionnez : Je cherche une
pour voir la disponibilité
Type de roue libre
A partir de 799,-
Sélectionnez une version pour voir la disponibilité

  • Livraison gratuite
  • Retourner gratuitement
  • Avis Trustpilot 9.6 de 75.573 avis

mantel-customer-service

Posez votre question

Contacter service client

Points forts & points faibles

Points forts & points faibles

  • De Zipp 303 Firecrest Tubeless Rim Brake wielen zijn allround inzetbaar dankzij een combinatie van een laag gewicht en 45 mm half-hoge velg.
  • Op de velgen zijn tubeless banden met of zonder binnenbanden te monteren. Dit maakt het mogelijk tubeless te rijden, met voordelen als een lagere rolweerstand, betere grip en meer comfort.
  • De in Duitsland ontwikkelde Zipp ZR1 naven hebben lagers met een goede afdichting en verbeterde duurzaamheid. De 6 pawl body grijpt super snel aan waardoor minimale energie verloren gaat bij het aanzetten.
  • Het Zipp ShowStopper remvlak zorgt voor goede rem eigenschappen, zowel bij nat als droog weer.
  • Levenslange garantie op productiefouten, met uitzondering van slijtage. Ultieme zekerheid dus!
  • De Zipp 303 Firecrest Tubeless Disc Brake is alleen geschikt voor tubeless (ready) buitenbanden op een maximale bandendruk van 5 bar, niet voor normale vouwbanden.
  • Door de carbon velgrem structuur is dit wiel minder geschikt voor lange bergafdalingen met de kans op klapbanden of velgvervorming.
Lire ce que disent nos clients de ce produit

Caractéristiques techniques

Caractéristiques techniques

Marque Zipp
Caractéristique(s) des roues Roues légères pour la montagne / Roues aérodynamiques / Roues extra-confortables
Poids fabricant 1530 grammes
Type de frein Frein sur jante
Matériau de la jante Carbone
Collection 2021
Type de pneu Clincher / Tubeless
Type de roue libre Shimano / Sram 9 - 10 - 11 speed
Type de roulements à Billes
Toutes les caractéristiques techniques

Description

Description

Zipp heeft met de Zipp 303 Firecrest Tubeless Rim Brake een veelzijdige wielset op de markt gezet; van gladde fietspaden tot Vlaamse kasseien, van vlakke polderwegen tot heuvels, van asfalt tot gravel; de Zipp 303 Firecrest Tubeless Rim Brake voelt zich overal thuis.

De Zipp 303's hebben ondanks een hoogte van 45 mm een gewicht van slechts 1530 gram. De tubeless velg heeft een interne velgbreedte van 19 mm. In combinatie met een tubeless buitenband op een lagere bandenspanning zorgt dit voor een lage rolweerstand, hogere lekbestendigheid, betere grip én meer comfort. Het is mogelijk om banden te monteren van 25 mm tot wel 50 mm. De in Duitsland ontwikkelde Zipp ZR1 naven vormen het centrale punt van de 303 Firecrest Tubeless Rim Brake wielen. Deze naven rollen super soepel, hebben goed afgedichte industrielagers en grijpen snel aan door een 6-pawl body met 66 aangrijpingspunten. De velgen en naaf worden op hun plaats gehouden door de betrouwbare en aerodynamische Sapim CX-Sprint J-bend spaken.

TSE (Total System Efficiency technologie)
Zipp heeft met de Total System Efficiency Technology maar één ding in gedachte gehouden; meer snelheid! De innovatieve velg lay-up zorgt voor een lagere luchtweerstand, minder rolweerstand, lager gewicht, minder trillingen en verhoogde duurzaamheid.

Tubeless ready
De Zipp Tubeless Ready velg maakt het mogelijk om te rijden zonder binnenband én op een lagere bandenspanning. Het resultaat is een groter contactoppervlak met de ondergrond voor meer grip en wendbaarheid in afdalingen en bij het rijden in natte omstandigheden. Verder wordt het comfort verhoogd en de rolweerstand lager door het rijden met een tubeless setup.

ShowStopper
Deze exclusieve Zipp techniek resulteert in een betere modulatie en verhoogde remkracht bij zowel nat als droog weer. ShowStopper is een combinatie van een ingegoten textuur met silicium carbide deeltjes in het harsoppervlakte. Het verhoogt de oppervlakteruwheid van de remrand die de rijder voorziet van consistenter en krachtiger remmen.

ABLC SawTooth
Het Advanced Boundary Layer Control design bestaat uit de gekenmerkte golfbalstructuur van Zipp. Het zorgt ervoor dat de luchtstroom langs het oppervlak van de velg wordt geleid wat zorgt voor een optimale aerodynamica. Ook wordt de stabiliteit verbeterd wat zorgt voor meer comfort.

RollingRoad Testprotocol
Zipp blijft haar wielen verder optimaliseren in de windtunnel en via computer simulatie. Echter beseft Zipp dat de 'echte wereld' de beste omgeving is om een wiel te testen. Samen is dit het RollingRoad Testprotocol van Zipp. Dit heeft geresulteerd in een nog bollere velg die één wordt met de band. Zo ervaar je nog meer stabiliteit en een minder luchtweerstand. Hierdoor kun je jouw fiets makkelijker op snelheid houden en gaat er minder energie verloren. Doordat de velg breder geworden is kun je nog bredere banden monteren. Met een groter bandvolume en een lagere bandenspanning worden trillingen gereduceerd, wat zorgt voor minder vermoeidheid tijdens lange ritten.

Zipp ZR1 naven
In het centrale punt van deze Zipp wielen is gebruik gemaakt van een duurzame navenset, welke ontworpen is in Duitsland; de Zipp ZR1. Deze naaf is voorzien van goed afgedichte industrielagers met een extreem lage rolweerstand. De achternaaf heeft een body met 66 aangrijppunten voor een snellere reactie bij het aanzetten.

Zipp Lifetime Warranty
De Zipp Lifetime Warranty biedt je levenslange garantie op fabrieksfouten. Dit geeft je dus ultieme zekerheid! De garantie is actief na registratie van je wiel(set) bij Zipp en is niet overdraagbaar bij verkoop.

Compatibilité

• Te gebruiken i.c.m. Shimano en/of Sram 9/10/11 speed groepset

Fourni avec

• Zipp 303 Firecrest Tubeless Rim Brake wielen
• Tubeless Velglint
• Tubeless Ventielen
• Quick Release Snelspanners
• Quick Release Endcaps

Montage

• Cassettesleutel
• (Eventueel momentsleutel)

Een cassette op een wiel monteren is eenvoudig als je het juiste gereedschap tot je beschikking hebt. Wanneer je een cassettesleutel met Shimano passing aanschaft kun je zowel de Shimano als de Sram cassette op je achterwiel monteren. Heb je een 9/10-speed cassette dan schuif je eerst de meegeleverde spacer over de body heen. Vervolgens plaats je de cassette op de body. Dit kan maar op één manier door de passing welke deze body heeft. Als laatste draai je de sluitring er netjes recht op met de hand en vervolgens draai je hem aan met de cassettesleutel. Vast is vast is de regel maar indien je wilt kun je dit ook met een momentsleutel doen.

De werkwijze om je wielen tubeless te maken kun je het beste even bekijken in onze blog op de website : Hoe monteer ik een tubeless band op mijn racefiets?

Conseils d'utilisation

• Let bij het monteren van de buitenbanden op de rijrichting.
• Vergeet bij 9/10-speed niet de spacer als eerste te monteren voordat je de cassette gaat plaatsen.
• Zorg dat het velglint of tubeless tape goed in het velgbed ligt.
Afficher plus Afficher moins

Avis

Avis


5 / 5

Perfect allrounder in all conditions.

- 3303 30 mai 2021

I mostly ride in the hills near the Alps combined with some flat terrain with my Cinelli Superstar and Campagnolo Record 12 Groupset. I am a tall and heavy rider. These are very fast wheels. Stiff and responsive. Even strong Crosswinds do cause nearly no issues. Wheels are stable at speed with excellent braking performance. They are very very fast in the flats. I fully recommend them.

Points forts & points faibles

crosswind affects wheels only minimal
excellent braking performance
Fast
Responsive
No Campy Version out of the box :(

5 / 5

Absolutely Fab!!

- Thomas 5 novembre 2020

Great wheel set I am impressed with the braking pretty quiet for carbon wheels and very positive. The tubless fit was an easy process ( conti 5000) 10/10Produits similaires

Produits similaires

Zipp 303 Firecrest Tubeless Rim Brake
Zipp 303 Firecrest Tubeless Rim Brake
A partir de 799,-
Ce produit
Fulcrum Wind 40C
Fulcrum Wind 40C
949,-
Vision SC 40
Vision SC 40
869,-
DT Swiss PRC 1400 Spline 35
DT Swiss PRC 1400 Spline 35
A partir de 699,-
Comparer les produits ci-dessus
Zipp 303 Firecrest Tubeless Rim Brake Fulcrum Wind 40C Vision SC 40 DT Swiss PRC 1400 Spline 35
Zipp 303 Firecrest Tubeless Rim Brake Fulcrum Wind 40C Vision SC 40 DT Swiss PRC 1400 Spline 35
2 avis 16 avis 2 avis 2 avis
Je cherche une Paire de roues / Roue avant / Roue arrière Paire de roues Paire de roues Paire de roues / Roue avant / Roue arrière
Caractéristique(s) des roues Roues légères pour la montagne / Roues aérodynamiques / Roues extra-confortables Roues légères pour la montagne / Roues aérodynamiques Roues légères pour la montagne / Roues aérodynamiques Roues légères pour la montagne
Poids fabricant 1530 grammes 1555 grammes 1550 grammes 1486 grammes
Type de frein Frein sur jante Frein sur jante Frein sur jante Frein sur jante
Matériau de la jante Carbone Carbone Carbone Carbone
Collection 2021 2020 2020 2020
A partir de 799,- 949,- 869,- A partir de 699,-
Ce produit Voir le produit Voir le produit Voir le produit

Toutes les caractéristiques techniques

Marque Zipp
Caractéristique(s) des roues
Roues légères pour la montagne / Roues aérodynamiques / Roues extra-confortables
Poids fabricant
1530 grammes
Type de frein
Frein sur jante
Matériau de la jante
Carbone
Collection
2021
Type de pneu
Clincher / Tubeless
Type de roue libre
Shimano / Sram 9 - 10 - 11 speed
Type de roulements
à Billes
Hauteur de la jante
45 mm
Largeur de la jante (interne)
19 mm
Largeur de pneu recommandée
25 mm / 28 mm / 30 mm / 32 mm / 35 mm / 37 mm / 40 mm / 42 mm / 47 mm / 50 mm
Nombre de rayons de la roue avant
18
Nombre de rayons de la roue arrière
24
Type d'écrou de rayon
Externe
Matériau de l'écrou de rayon
Aluminium
Type de rayon
J-bend
Matériau des rayons
Acier inoxydable
Matériau de la surface de freinage
Carbone
Blocages de roue fournis
Oui
Housses de roue fournies
Non
Garantie
Garantie à vie
Garantie prolongée
Oui, après l'enregistrement
Crash Replacement
Oui, après enregistrement
Largeur du moyeu avant
100 x 5 mm QR
Largeur du moyeu arrière
130 x 5 mm QR
Couleur de l'autocollant
Gris
Couleur
Noir