Batavus Old Dutch

3

De ''omafiets'' dankt zijn naam aan de klassieke look van deze fiets. Batavus heeft deze looks kunnen combineren met de moderne technieken die je van een fiets anno nu mag verwachten en dit is de Batavus Old Dutch geworden, klassieke looks aangepast aan de wensen van nu! Met een terugtraprem of handremmen, met of zonder versnellingen voor ieder is er wat wils in de Old Dutch serie van Batavus. 

 

Filter / Subcategorie kiezen

Met de looks is Batavus trouw gebleven aan het uiterlijk van de eerste Batavus fiets uit 1904. Het uiterlijk mag dan lijken op dat uit 1904, de tijd heeft niet helemaal stil gestaan. Waar fietsframes vroeger werden gemaakt van staal is het frame van de Batavus gemaakt van licht en stevig aluminium. De Batavus Old Dutch is verkrijbaar in diverse uitvoeringen waardoor er voor ieder wat wils in binnen de Old Dutch serie. 

Wil je het simpel houden en wil je een echte klassieker dan kies je voor de versie zonder handremmen en versnellingen. Deze basic versie is voorzien van LED-verlichting en soepel rollende ballonbanden. 

Wil je toch wat meer opties en gemak dan kies je voor de versie met drie versnellingen. Deze uitvoering heeft dezelfde looks en onderdelen als de standaard Old Dutch maar dan met het gemak van de drie Shimano Nexus Versnellingen. 

Een leuke variatie op de klassieke Batavus Old Dutch is de Plus uitvoering. De Plus is de benaming is een verwijzing naar de voordrager die op deze fiets gemonteerd zit, de looks van een klassieke fiets met het gemak van een hedendaagse transportfiets. Ook de Plus uitvoering is beschikbaar in een versie zonder versnellingen en handremmen of de uitvoering met drie Shimano Nexus versnellingen.